BESTILL TIME

Meny

Hair’s How: Slik lager du Mob Wife Looken selv!

Clean girl is out: Mobwife is in!

Vårens store hårtrend er inspirert av mafiasjefens kone – med en sterk attitude og look!

Dette forteller vår Senior Art Director Maya Stark / Adam og Eva Steen & Strøm til Costume.

– I hele fjor så vi den minimalistiske, såkalte «clean girl»-estetikken over alt. Her skulle det se ut som at man ikke hadde gjort noen ting, at håret, neglene og stilen var helt enkel og naturlig. Det handlet om old money eller stealth wealth, men nå ser vi at den andre søsteren i denne rich kid-familien, tre mer frem. Hun er maksimalist og ser definitivt ut som at hun også kommer fra penger, forklarer Stark.

– Vi ser tolkninger i stilen med referanser til 70- og sent 90- og 2000-tallet, med serier som Sopranos som inspirasjonskilde. «Mob Wife»-looken speiler det italienske gangster-miljøet, så vi ser mye rødt og svart, print og mye stort tilbehør. Alt bygger opp hverandre – så her blir selvfølgelig også håret en kjempeviktig del.

For å få håret stort og tro mot denne estetikken, er det volum-volum-volum som gjelder!

– Det er viktig med produkter som gir nok stivelse til å holde frisyren. Her blir spesielt en god hårspray viktig. Det setter frisyren og sørger for at den holder!

Slik gjør du:

Steg 1: Påfør dine volumprodukter og varmebeskyttelse på håndkletørt eller tørt hår. Del inn hodet i to deler, i en diagonal linje fra øre til øre over krona. Sett partiet bak i en klype.

Steg 2: Begynn med en smalere inndeling i front langs hårlinja. Føn inn form i luggen med rundbørste og rull opp på en hårrull. Gjør det samme med sidene, men her trenger du ikke hårruller. Føn og rull håret vekk fra ansiktet.

Steg 3: Fortsett på samme måte på kronepartiet til du ikke har noe hår igjen i frontinndelingen.

Steg 4: Føn på samme måte i bakhodet, start i nakken. Nakkeinndelingen trenger du ikke å rulle opp, men rull resten av håret godt opp ved å starte opprullingen så langt opp mot taket du klarer.

Steg 5: Vent til alle rullene er godt avkjølt, gjerne 30 minutter eller mer, spray lett over med en lett og tørr hårspray og ta ut rull etter rull fra nakken og opp. Dandér håret etter ønsket skill og børst sammen krøllene. Fixèr med en tørr hårspray med godt hold.

 

Se video av Maya som viser deg step-by-step her!
Hår: Maya Stark / Adam og Eva Steen & Strøm
Makeup-artist: Maria Skjønberg / Adam og Eva Glasmagasinet
Styling: Maria Fuhre / Pudderagency
Model: Sarah Christine Bøhn
Tekst: Costume / Annonse