BESTILL TIME

Meny

Hair’s how: hvordan ta vare på ditt nyfargede hår

Som sommeren gradvis glir over i høst, ønsker mange av oss å gi håret vårt en ny start. Etter lange dager med sol, saltvann og klor kan hårfargen begynne å falme, og det er på tide å friske den opp. Enten du velger en dypere nyanse eller en mer delikat farge, er det viktig å ta vare på den nye fargen for å få den til å vare lenger.

Vi har samlet noen verdifulle tips fra frisør og akademiartist Maya Roe, som vil hjelpe deg med å bevare og beskytte hårfargen din på best mulig måte.

(Maya Stark, Adam og Eva Steen & Strøm, IG: @starkmaya)

Tips 1: Gi fargen tid til å sette seg

Etter en fargebehandling er det lurt å være tålmodig. Visset du at det du bør vente minst 48 timer før du vasker håret? Dette gir både bindinger, skjellag og pigmenter muligheten til å «sette» seg i håret, noe som gir deg en mer langvarig og levende farge.

(Foto: Maya Stark, Kilde: Instagram @starkmaya)

Tips 2: Kontroller varmen

Varme kan være den største fienden til den nye hårfargen din. Sørg for at både vannet du bruker ved hårvask, og temperaturen på stylingverktøyet ikke er for varmt. Varme oksiderer fargen raskere og kan føre til at den falmer tidligere enn ønsket. Fargen får en oransje eller rødt skjær, som kommer av at de kalde pigmentene i en farge forsvinner av varmeslitasjen.

For å beskytte håret ditt under styling, kan du bruke produkter som Adam og Eva På Flaske Volume-sprayen og Curl Leave-In Cream, som gir høy varmebeskyttelse samtidig som de bidrar til ønsket frisyre.

Tips 3: Bruk en hårpleieserie som beskytter fargen 

For de som ønsker å opprettholde og beskytte et farget hår, er det helt nødvendig å bruke en hårpleieserie som er ment for dette.

Color serien fra Adam og Eva på flaske er spesielt utviklet for farget hår, som beskytter fargen mot for tidlig oksidering og falming. Den gir pleie og en fantastisk glans. En nøkkelingrediens i serien er papayaekstrakt, som tilfører fuktighet, næring og beskyttelse til håret. I tillegg inneholder produktene en styrkende oljeblanding med ingredienser som linfrøolje, arganolje og solsikkeolje, som sørger for strålende glans.

Shu Uemura Color Lustre Shampo og balsam er også gode alternativer for å ivareta fargen. Dens unike formel er beriket med et lipid som er inspirert av en viktig komponent i hårets naturlige beskyttende barriere. Håret tilføres intensiv næring, beskyttes og gir en utrolig glans.

Foto: Trine Hisdal / Tinagent
(Shu Uemura Art of Hair, Color Lustre Shampo og balsam, L’Oréal)